Zapraszamy dzieci w wieku od 10 do 12 lat na pierwszy obóz siatkarski z Mariuszem Wlazłym organizowany przez naszą fundację. Letnie zgrupowanie odbędzie się w Kobylej Górze w terminie 5 - 12 sierpnia.

- Wiele osób pytało nas o letni obóz nastawiony na szkolenie mini piłki siatkowej. Widząc zaangażowanie dzieci podczas niedawnych treningów i klasy pod moim patronatem w Bełchatowie, podjęliśmy decyzję o zorganizowaniu takiego zgrupowania - mówi Mariusz Wlazły, który osobiście pojawi się w Kobylej Górze i odbędzie z uczestnikami treningi oraz spotkania motywacyjne.

Podczas obozu dzieci zrealizują 10 jednostek treningowych w hali sportowej, 7 rozruchów oraz 7 zajęć w terenie. Poprowadzą je znani z „Treningów z Mariuszem Wlazłym” Piotr Cyniak i Dominik Posmyk. Pierwszy z nich to wychowawca i trener klasy sportowo-językowej pod patronatem Mariusza Wlazłego, drugi jest statystykiem reprezentacji Polski U-14 dziewcząt, od nowego sezonu rozpoczynający pracę z Treflem Gdańsk oraz trenerem młodzieżowych Mistrzów Polski z 2018 roku.

Kobyla Góra to miejscowość w województwie wielkopolskim, oddalona od Bełchatowa o 125 km. Grupa zostanie zakwaterowana w „Hotelu Nad Zalewem”. To obiekt usytuowany w malowniczym obszarze wśród Wzgórz Ostrzeszowskich. Dookoła otoczony kompleksem lasów iglastych i piaszczystymi plażami zaledwie parę kroków od obiektu. Piękne położenie hotelu oraz okolice słynące z niepowtarzalnego mikroklimatu sprawiają, iż jest to idealne miejsce do wypoczynku i regeneracji, a także świetny punkt dla aktywnych fizycznie, chcących wzmocnić swoją formę sportowców i przygotować się do najważniejszych startów. To właśnie tutaj każdego roku przez lata swoją formę szlifował Mistrz Olimpijski Robert Korzeniowski!

Zachęcamy do udziału! Poniżej zamieszczamy najważniejsze informacje.

Najważniejsze informacje

Miejsce: Kobyla Góra - Hotel Nad Zalewem.

Termin: 5 - 12 sierpnia 2019 roku.

Dojazd: Autokar z Bełchatowa. Miejsce zbiórki – hala Energia.

Wyżywienie: 3 posiłki dziennie.

W planie turnusu: 10 jednostek treningowych w hali sportowej, 7 rozruchów, 7 treningów w terenie.

Cena: 1200 zł.

Liczba miejsc: 20.

Zapisy: Wysłanie zgłoszenia na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Osoby, które się zakwalifikują, otrzymają maila potwierdzającego udział w obozie, wraz z załączonymi oświadczeniami i danymi do przelewu.